Min første skatt!

Når helgen nærmer seg kjenner jeg det begynner å krible i loppefoten. Og ho mor er allerede klar for å finne seg noen nye skatter eller uslepne diamanter. Jeg prøver å unngå å falle for fristelsen for de små tingene, de som man egentlig har nok av i skapene, for jeg vet hva jeg er på utkikk etter.  

Som jeg elsker disse gamle møblene, som allerede har levd et langt liv og har en lang historie bak seg. Det er kanskje noe som arvingen ser på som skrot og gir bort gratis. Eller de som helt enkelt bare har opprydding i boden eller garasjen sin. Ja, for på loppiser finner du sjeldent ting som er helt in nå. Og det er fordi vi mennesker er slike at vi må ha en mellomstasjon til å lagre ting på før vi klarer å kaste det. Det har med følelser å gjøre. Det er nok en grunn til at svært få nordmenn faktisk får plass til bilen sin i garasjen. Men så går det måneder, og for noen år, og så er det på en måte lettere å kvitte seg med sofaen eller lampa man byttet ut til en ny og moderne variant. Også ''forhåpentligvis'' så ender disse garasjemøblene på en loppis. For det er jo lettere å gi noe til en loppis enn å kaste det, sant? 

Etterhvert som jeg har fått øyene opp for disse gamle gode tingene, så oppdager jeg at det er jo det som er in for tiden også. Folk handler på fretex og loppis som aldri før. Og denne såkalte retro-stilen får man smakebiter av hos de aller fleste norske interiørblader og bloggere. Jeg digger det! Ikke er det bare godt for lommeboken å kjøpe brukt, men også bra for miljøet. Og du får muligheten til å sette ditt personlig preg på noe, og får være kreativ.

Denne 50 (60)-talls kommoden fant jeg på et garasjesalg. Og det var vel kjærlighet ved første blikk. Den var opprinnelig i teak, med litt hvitmaling her og der, som var gulnet veldig. Damen skulle ha 200 kroner for den, og samboeren min hvisket til meg: åj! det var mye, kom vi går!........Men stakkars..han kan da ikke vite bedre;)

Så det var en som fikk hakeslepp da jeg viste han at disse kommodene blir solgt for opptil 1000 kroner på finn for tiden :)

 

Det gikk litt fort i svingene, så jeg rakk ikke ta bilde av den før jeg var godt i gang med malinga. Men siden jeg er et stort fan av før/etter bilder, så har jeg funnet en lignede kommode på nett. En slik en finner du ikke på Ikea for å si det sånn! ;)

 

Før:
Etter:


 Hva synes du?


10 kommentarer

marita

21.nov.2011 kl.23:03

malermester milla :) artig å lese bloggen din!

Camilla

22.nov.2011 kl.00:03

Jepp! :) har blitt bitt av basillen nå altså:p

Turid

22.nov.2011 kl.09:05

Kanskje like greit at det ikke er så mange loppemarkeder her...men skulle gjerne hatt mulighet til å besøkt et loppis i ny og ne....kommeden ble jo rålekker etter at du hadde gitt den litt" make up" !

tante Bente

22.nov.2011 kl.12:02

Har jo hørt om denne kommoden fra ei som har besøkt dokker så no var det kjekt å se den. Ble jo kjempefin:) Kanskje æ skal male min lille kommode når æ kommer nordover til sommeren...den kunne bli ganske knæsj.

Ser for meg hvordan det blir i lillestua når du får "svingt" dæ..

Men, et spørsmål, hvorfor har du bare en lysestake???

Klem fra tante.

Camilla

22.nov.2011 kl.20:41

Takk for det Turid! :) Du treng ikke loppis, du e jo så flink å benytte dæ av naturens mange skatter!

Tante: Æ syns du skal male den, blir nok kjempefint! Ja, æ har mange prosjekter for lillestua, så altfor mange :p

Lysestakan føyk avgårde med duken, da Storm fant det for godt å trekke den av bordet. No e vi slutta med duk her i huset.... :)

Camilla

24.nov.2011 kl.22:59

Så flott den ble! Der har du god lagerplass.

Britt-Unni Pedersen

27.nov.2011 kl.12:14

Jeg er og fan av gamle kommoder. I årenes løp har jeg malt maaaange. Nå er jeg på jakt etter en smal kommode med mange skuffer som skal romme truser, sokker, t-skjorter og annet på et lite bad.

Anne-Sofie

24.jan.2012 kl.21:36

Den ble jo kjempefin! :) Og 200 kroner for den sjenken der, er jo ett kupp! Du skal være fornøyd med det kjøpet ja! Vil også ha en sånn! :)

Anne-Sofie

24.jan.2012 kl.21:41

// så koselig å høre :)) Buksa er kjøpt på Cubus i sommer, men tror dem har noen lignende enda! :)

kristel w

24.jan.2012 kl.22:06

smart:) ble kjempefint!

Skriv en ny kommentar

hits